EtusivuPonsse Oy yhteistyökumppaniksi St Micheliin

Kohuravuri Bowlin For Dollars tulee St Micheliin

Yhdysvaltojen ehdottomiin huippuihin kuuluva 4-vuotias ori Bowlin For Dollars esittäytyy ensi kerran suomalaisyleisölle heinäkuun kansainvälisessä St Michel-Ponsse -ajossa. Nuoren huippuoriin omistaja, teollisuusneuvos Einari Vidgrenin nimi muistetaan jo legendaarisista Barbo Assasinin ajoista ja nyt Vidgrenin metsäkoneyhtiö Ponsse Oy on St Michel -ajojen uusi yhteistyökumppani.

Kaikki Euroopan raviradat ovat kiinnostuneita Bowlin For Dollarsin kaltaisesta superhevosesta. Ori on näyttänyt luokkansa jo Yhdysvaltain kovimmassa 3-vuotiskilpailussa ja suomalaisittain Bowlin For Dollarsin otteet kiinnostavat suomalaisia - onhan orin omistaja pitkän linjan ravimies Einari Vidgren.

- Bowlin For Dollarsin Suomen debyytti nimenomaan täällä Mikkelissä heinäkuun 19.päivänä on enemmän kuin tervetullut ja odotettu uutinen, toteaa Mikkelin raviradan toimitusjohtaja Jaakko Laitinen.

Paraneeko 10,7 ennätys?

Bowlin For Dollars keräsi viime kaudella amerikkalaisilta kaviourilta lähes 300 000 dollaria ja teki ennätyksen 10,7a norjalaisen valmentajansa Trond Smedshammerin ajamana. Vuoden pääkilpailussa The Hambletoniassa ori ylsi huonoltakin lähtöpaikalta neljänneksi. Einari Vidgren kertoo oriinsa vahvistuneen ja miehistyneen talven mittaan ja odotukset tälle kilpailukaudelle ovat korkealla.

- Hevonen tuotiin Amerikasta äitienpäiväksi Norjaan ja nyt matka on jatkunut Mikkelin ennätysnopealle kaviouralle. Tavoitteena meillä on Mikkelissä ajaa uusi 1000 metrin ratojen maailmanennätys, kertoo Einari Vidgren suojattinsa kuulumisia.

Menestystä myös metsäkoneissa

Einari Vidgrenin ura niin työelämässä metsökoneiden parissa kuin raviurheilussakin on näyttävä. Metsäkoneita valmistava Ponsse Oy takoo erinomaista tulosta: konsernin liikevaihto kasvoi 35,6 prosentilla 505 miljoonaa markkaan. Ponssen tuotannosta menee vientiin noin puolet. Vidgren on itse nykyään Ponsse Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

Barbo Assasin muistetaan aina

Hevospuolella Vidgrenin nimi liitetään useisiin huippuravureihin. Mikkelin raviratakin on tullut Vidgrenille tutuksi, sillä ajoihan hän itse vuonna 1980 niinikään jenkkilöydöllään Barbo Assasinilla lämminveristen silloisen Suomen ennätyksen 13,3a. Barbon juoksema aika säily myös koko kauden Euroopan kärkiaikana. Vuonna 1992 vuorossa oli Antti Teivaisen ajama To The Gate, joka voitti St Michel -ajon niinikään SE-tuloksella 11,4a lyöden loppusuoralla tiukassa kamppailussa ruotsalaisen Bravo Sundin.

Kasvatuspuolella muistissa on Vidgrenin oman kasvatin E.V.Carolinan aika 12,6a Mikkelissä vuonna 1994 ja tämä on edelleenkin 4-vuotiaiden tammojen Suomen ennätys.

Luvassa ennätysyleisö

Mikäli sään haltija vain suosii Mikkelin ennätysnopeaa rataa aurinkoisella ja sopivan vilpoisella ilmalla, rataennätyksiä korjaillaan taas uusiin lukemiin. Jaakko Laitinen ennakoi viikonlopun hevostapahtumien keräävän raviradalle jopa 15 000 ihmisen ennätysyleisön. Lisäpotkua hevosviikonloppuun tuo raviradalla hypättävä Tapiola Grand Prix -kilpailu, jonka finaali ratsastetaan St Michel -sunnuntaina.