Etusivu


Ilmatieteen laitos laajensi palveluaan

Ilmanet kertoo sään nyt Internetissä

Uusinta uutta maatalouden sääpalvelussa on Internetissä oleva palvelusivu Ilmanet. Sääsivulta saa uusimmat ja reaaliaikaisimmat tiedot sateista, tuulista ja muista sääilmiöistä. Internetistä voi tutkakuvasta päätellä, kulkeeko sadealue juuri omien peltojen yli vai kauempaa.

Maatalouden sääpalvelun alueelliset sääennustukset ovat tulleet viljelijöille tutuiksi ja nyt palvelua on laajennettu Internettin. Vuoden alussa käyttöön otettu Ilmanet kertoo uusimmat ja ajankohtaisimmat säätiedot joko graafisina kuvioina tai sanallisessa muodossa.

- Internetin etuna on helppokäyttöisyys; viljelijä voi käydä katsomassa tutkakuvaa reaaliaikaisessa tilanteessa juuri silloin, kun säätietojen saaminen on tärkeää, kertoo ylimeteorologi Erkki Nysten Itä-Suomen aluepalvelusta.

Tutka kertoo sopivan puintiajan

Yksi mielenkiintoisimmista Ilmanetin ominaisuuksista on reaaliajassa toimivan tutkakuvan seuraaminen. Sillä on helppo kartoittaa, minnepäin saderintamat ovat matkalla ja milloin olisi sopiva hetki lähteä pellolle. Sateisina syksyinä ajantasalla oleva tutkakuva voi pelastaa paljon.

Ilmatieteen laitos voi rakentaa asiakkaalle tarvittaessa oman räätälöidyn sääsivun. Näin asiakas saa käyttöönsä aina ajantasalla olevan täsmätiedon, eikä mitään hänen kannaltaan ylimääräistä.

KUVA: Puintikelien arvailu loppuu, kun viljelijä vilkaisee Ilmanetin reaaliajassa olevaa säätutkaa. Internetin tarkat sääennusteet ja tutkakuvat helpottavat ilmojen haltijan oikkujen arvailua. Eletroninen ajopiirturi tullee 2001 keväällä